School in de kijker

Onze leerlingen doen meer dan op de schoolbanken zitten. Waar ze zich na de schooluren zoal mee bezighouden? Die vraag stelden we aan enkele leerlingen.
Vandaag: Aya Fatih van 4 SPORTc: zwemmen

Amper vier was Aya toen ze begon te zwemmen in clubverband. Aya traint zestien uur per week, waarbij ze afwisselend fitnest en zwemt. ‘Veel tijd voor vrienden en familie heb ik daardoor niet,’ zegt Aya, ‘maar gelukkig heb ik ook hele goede vriendinnen in de zwemwereld.’ Of ze het nooit moe wordt, al dat trainen? ‘Ik heb mijn ups en downs, maar dat hoort erbij’, zegt ze stellig. Aya zwemt minstens één wedstrijd per maand. Haar specialiteit is schoolslag. Afgelopen zomer heeft ze haar eerste Belgische medaille gehaald met de aflossing 4×100 vrije slag. Wat haar doel is? ‘Sneller zwemmen en een individuele Belgische medaille halen. En plezier hebben. En verder studeren!’