Studieaanbod – Algemeen

Sportrichtingen tweede en derde graad

In de nieuwste onderwijshervorming van het secundair onderwijs werden de studiedomeinen opgesplitst in drie finaliteiten:

1 Doorstroomfinaliteit (ASO): deze studierichtingen bereiden de leerling maximaal voor op verdere, al dan niet universitaire studies. Deze finaliteit bieden wij aan op onze school.

2 Dubbele finaliteit (TSO): doorstroom naar hogere studies is zeker mogelijk, deze richting bereidt ook voor op de arbeidsmarkt. Deze finaliteit bieden wij aan op onze school.

3 Arbeidsmarktfinaliteit (BSO): deze studies zijn sterk praktijk- en arbeidsmarktgericht. Deze finaliteit bieden wij NIET aan op onze school.

Doelstellingen en profiel

De ontwikkeling van de lichamelijke conditie staat in alle sportrichtingen uiteraard centraal. Door het uitgebreide sportpakket – 5 à 6 uur in de Sportwetenschappen en 8 à 9 uur in Sport – werken we ook aan een sportieve mentaliteit. In de tweede graad ligt de nadruk op het verwerven van de vijf basiseigenschappen: kracht, lenigheid, uithouding, coördinatie en evenwicht. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de technische uitvoering van de aangeleerde bewegingen.

Onze sportrichtingen zijn enig in de ruime regio binnen het katholiek onderwijs. 

Sportaccomodatie

Onze sportactiviteiten vinden plaats in onze school en in de nabije omgeving. Sint-Eduardus beschikt over een omnisporthal van 2400 m², een danszaal en een turnzaal uitsluitend ingericht voor toestelturnen. Het zwembad van Merksem is vlakbij, evenals de atletiekpiste De Rode Loop. Het aangrenzende park Bouckenborgh beschikt over verschillende buitenterreinen waar balsporten, speltechnieken en atletiek zoals speerwerpen en kogelstoten plaatsvinden.